Престоят в „Зоната за кратковременно платено паркиране“ да бъде повече от първоначално приетите два часа – това бе направено като предложение от кмета Иван Алексиев с оглед на летния туристически сезон и препоръките, получени от жители и гости. Към момента действащата Наредба ограничава времетраенето за еднократно паркиране на едно ППС в „Зона за кратковременно платено паркиране“ да бъде до 2 часа.

Проектът за изменение на Наредба № 23 за условията и реда за платено и безплатно паркиране на ППС на територията на град Поморие вече е внесен в Общински съвет. Предложения и становища по настоящия проект за изменение на Наредба № 23, могат да бъдат депозирани в деловодството на Община Поморие, в 14-дневен срок, считан от 16 до 29.06.2023 г.

„След изтичане на срока и след разглеждане на останалите постъпили предложения, общинските съветници ще обсъдят дали изцяло да бъде премахнато ограничението или 2-часовият престой да бъде удължен с още няколко часа. Вярвам, че с помощта на гражданите, ще отсеем най-удачния вариант. Целта е от една страна да осигурим спокойствието на всички туристи и плажуващи, а от друга – да защитим интересите на живущите в обхвата на зоната за кратковременно паркиране.“, коментира кметът Иван Алексиев.

Изменението на наредбата предвижда изцяло електрическите превозни средства да паркират в „Зоната за кратковременно платено паркиране“ безплатно и неограничено по време.

Промените ще влязат в сила след Решение на Общински съвет – Поморие.