"Ще кажа, че вярвам в колегите си, в съдебната власт и членовете на ВСС, че няма да влязат в политическия график, графика може би на Делян Пеевски и на Бойко Борисов", това коментира главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на ВСС, съобщава dariknews.bg.

"Искам да кажа няколко важни неща към всички българи - не само ние магистратите, членовете на ВСС, но и всеки един българин, ако сега се наведе, вече няма да може да се изправи", заяви Гешев.

Припомняме, че днес се провежда заседание на ВСС, в което ще бъде обсъдено искането за отстраняване на главния прокурор. След близо 14-часово заседание в четвъртък, Пленумът на ВСС сложи пауза на обсъждането, което приключи след полунощ.

"След като се провежда от опита ми за убийство до политически инсцениран опит за отстраняването ми, в нарушение на всякакви основни правни принципи, в нарушение на елементарна дори почтеност, спрямо главен прокурор, представете си какво означава и какви гаранции има един обикновен магистрат, пък и всеки един българин", коментира той.

"Опасността е да се върнем във времената, когато ни управляваше, в нарушение на всякакви принципи за разделение на властите, една тричленка, наречена политбюро", категоричен е Гешев.