„Storm In Human Form” е звездно рок шоу, eдинствено по рода си, което стартира от България

На 24 юни Летния театър в Бургас ще събере рок величия, които никога не са излизали на една сцена. Те ще представят на почитателите от тези жанрове нещо свежо, ново и различно.

Шоуто събира на една сцена световноизвестни рок музиканти

★ Jeff Scott Soto (Yngwie Malmsteen, Journey, Talisman)

★ Mats Leven (Therion, Candlemass, Yngwie Malmsteen)

★ Snowy Shaw (King Diamond, Mercyful Fate, Therion, Dimmu Borgir)

★ Tsena Koev (Vivaldi Metal Project)

★ Mistheria (Bruce Dickinson, Vivaldi Metal Project)

„Storm In Human Form” е уникално музикално изживяване, насочено към феновете на различни музикални жанрове от класическа музика, през оперно пеене до рок и хевиметъл.

Звездите ще изпълнят най-големите хитове от кариерите си, както и нови, записани специално за формата песни и изненади.

Jeff Scott Soto е познат на българската публика певец, оставил почерка си в първите два албума на китарния виртуоз Yngwie Malmsteen и в записите на друг китарен герой – Axel Rudi Pell през 90- те.

През годините той е фронтмен на шведската хард рок банда Talisman и на американските рокаджии Takara.

Част е от звездния състав на Sons of Apollo редом с величия като Mike Portnoy (Dream Theater), Derek Sherinian (Dream Theater, Planet X) и Ron "Bumblefoot" Thal (Guns n’ Roses). Участва и в легендарния проект Trans-Siberian Orchestra на лидера на Savatage Jon Oliva. Певецът неведнъж е пял пред българска публика, приятел на България, а от 10 години е и бургаски зет. Жена му Елена живее с него в Щатите, но си идват всяка година в Бургас, където имат апартамент.

Snowy Shaw е легенда. Кариерата му стартира буквално ударно – зад барабаните в King Diamond, а впоследствие и в Mercyful Fate. Свири в дуум легендите Memento Mori, а от 1998 до 2005 е мултиинструменталист и вокалист в собствения си водевилно-театрален блекметъл проект Notre Dame. Той също пее в редица албуми на Therion. Чуваме го и в „Abrahadabra” на норвежките симфоник блекметъл великани Dimmu Borgir. От години Snowy Shaw кове успешна солова кариера и е гост музикант в десетки проекти. Рядко се случва да излезе на сцена с тях.

Затова и шоуто „Storm In Human Form” е по-специално, тъй като е от редките случаи, в които можем да го видим на сцена като част от звездна формация.

„Това е един от изключително редките случаи през последните години, когато всъщност приемам предложение за участие на живо”, коментира той.

„Причината е, че става въпрос за едно наистина уникално и вълнуващо събитие и нещо ново за мен. Ще видите.”

Mats Levén е шведски вокалист, пял в редица легендарни групи.

Той също има в кариерата си албуми с маестро Malmsteen, както и с шведските симфометъл лидери Therion. Дуум метъл феновете го приветстваха като певец и на класиците Candlemass в периода 2012-2018. Пял е и в албуми на Apocalyptica, Hammerfall, Lion's Share и също е делил сцена с музикантите в Trans-Siberian Orchestra. По настоящем е вокалист във Vandenberg - групата на китаристът на Whitesnake Адриан Ванденберг.

Отскоро е в шведската рок група Prins Svart, а соловият му проект „Skyblood” е в процес на издаване на втори албум.

Също като Джеф, Матс е работил с Yngwie Malmsteen и е бил част от проекта “Trans-Siberian Orchestra” на Джон Олива!

За него е също толкова вълнуващо, че ще се събере с колегите си от Therion, Trans-Siberia и Malmsteen.

Цена Коева е родена в Русе, където участва в много рок, джаз и метъл състави, сред които Ahead, Dorset Naga, Hammer Dance, създаденият от нея акустичен проект Kristal Bardess и много други.

През 2013 достига до топ 20 в международния конкурс "Shure Call For Legends".

През 2015 г. се присъединява към международния проект Vivaldi Metal Project. Записва вокали за албума "The Four Seasons" , “Extender Sessions” и “EpiClassica” и обикаля редица страни в Европа с концертната програма на проекта. Концертът им в Античния театър в Пловдив е заснет и издаден на DVD.

През 2019 г. Цена стартира Tsena Koev заедно с Живко Коев, който заедно с нея е композитор, текстописец, аранжор и продуцент.

В края на август 2022 г. излиза дебютният албум "Emotions in a Jar", последван от акустично турне в цялата страна.

„Това, което с Живко сме подготвили на българската публика, може да се нарече истински музикален празник, въплъщаващ буря в човешки облик!“, казва тя.