Погребват Ангел Христов, известен като Геле от Братя Галеви, със 17 венеца от бели и червени рози. Храмът "Св. Георги" в Дупница, където е поклонениетоСнимка: Юлиян СавчевПоклонението е днес в храм "Св. Георги" в град Дупница. Близките на Геле са резервирали целия паркинг пред храма, а на стълбите пред църквата бе постлан червен килим, съобщава 24 часа.

Пред храма бяха нареди 17 венеца с цветя. "Брат мой", "Братко наш" и "Приятелю" бяха изписани на цветята. Венецът от децата на Геле е с бели рози, а от семейството - с червени.

Ангел Христов и съдружникът му Пламен, известни като Братя Галеви, са издирвани от 11 г. с червена бюлетина от Интерпол. Предполагаше се, че и двамата са извън страната.

На 3 юни стана ясно, че Христов се е прибрал в България и е починал в имението си в село Ресилово. Смъртта му бе както изненадваща, така и мистериозна.

Според смъртния акт е починал на 3 юни сутринта в частната болница в Дупница, а според полицията - в имението си в с. Ресилово.

Погребението му трябваше да бъде още на 4 юни, но тялото му бе иззето заради разследване на прокуратурата и МВР.

Извършена бе аутопсия по досъдебно производство, която показа, че починалият е Христов, издъхнал след остро разстройство на коронарното кръвообращение. Взети са материали от кръв и тъкани за допълнителни биологични и хистологични изследвания.