Феновете на футбола в Бургас изживяват истински празник днес на площад „Тройката“ в центъра на морския град, като там се изви дълга опашка за автограф от легендата Христо Стоичков, който представя книгата си „Христо Стоичков. Историята“. Дъждът не спря хората, които го обичат и дойдоха да го видят. На опашката бяха много деца от футболни клубове, почитатели от различни възрасти, общественици, хора, които обичат играта.

„Големи спомени имам от този град“, каза Христо Стоичков. Неговият съвет към младите е да си вярват, че могат, да се трудят, да слушат треньорите и в училище.

Камата даде началото на футболен турнир за деца, родени до 2014 г., които да покажат футболните си умения на централния площад в Бургас. В турнира се включиха отборите на ФК „Бургас спорт“, ФК „Нефтохимик“, ФК „Черноморец 1919“ и ДФК „Звездичка“, които ще изиграят 4 футболни срещи. Първата среща бе спряна заради дъжда.

„Христо Стоичков. Историята“ е откровената изповед на един от най-обичаните български футболисти, написана в съавторство с известния спортен журналист Владимир Памуков и публикувана от издателство „Софтпрес“. С рекорден тираж от над 70 хиляди копия, книгата се наложи като абсолютен бестселър сред родните читатели и към днешна дата оглавява класацията за най-продаваните биографични книги в България.