На 1 юни официално се открива сезонът на плажовете в курорта „Слънчев бряг“. Kолко ще ни струва сянката на някои от плажовете по Южното Черноморие това лято?

В „Слънчев бряг“ цената за чадър и шезлонг остава същата спрямо миналата година по 9-10 лева. Няма промяна и на централния плаж в Бургас, където цените за плажните принадлежности са по лев и двадесет. В Созопол и Несебър плажуващите ще плащат по 8 лева за чадър и шезлонг. Увеличението е с един лев.

Въпреки недостига не медицински екипи и спасители, по плажната ивица в „Слънчев бряг“ има обход на екипи, които следят ранните туристи. Това каза зам.-председателят и говорител на „Дружеството на плажните концесионери“ Николай Димитров.

Той обясни, че няма промяна в цената на сянката от миналата година макар концесионната такса да е увеличена с над 15% и въпреки инфлацията.

Димитров добави, че в северната част на курорта цената за шезлонг и чадър ще е по 9 лева, а в централната по 10. Няма и практика тя да се различава според линията, на която е разположена сянката.

Най-евтино остава на плажната ивица в Бургас - по 1,20 лв. за чадър и шезлонг. Спасителите ще се назначават поетапно.

До 1 юни плажовете остават неохраняеми.

Източник и кадър bTV