В последния уикенд на този месец (26-28.05) отдаваме заслужено внимание на бургаските ученици. След емоционалното изпращане на абитуриентите на 24 май, време е за изява на младите музикални таланти.

Събитията в тематичния уикенд ще започнат още на 25 май (четвъртък). От 19.00 ч. Младежки международен Център - Бургас ви кани на концерт в Културен дом НХК. IYC Talent Jam е спектакъл с участието на млади бургаски таланти в сферата на всички сценични изкуства. В концерта ще вземат участие над 30 младежи с 23 изпълнения. Сред тях са солови изпълнители, училищни банди, танцови формации, илюзионисти, изпълнения на пиано, китара и укулеле, както и кратка театрална драматизация. Част от участниците са вече добре познати на бургаската публика. За други това ще е първа изява на голямата сцена.

* Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.

В събота, 27 май, шест ученически банди ще излязат под открито небе за първия “SCHOOL of ROCK FEST”, организиран от Община Бургас. Зрелищното музикално шоу ще започне от 17.00 часа на Балюстрадата до КЦ „Морско казино“. Идеята на събитието е да популяризира и стимулира изгряващите групи, да им даде сцена за изява, както и да ги поощри за създаването на авторска музика.

Имената на участващите групи са Внапредвид, Obelysk, Scarlet Clouds, Crystal Dust, Do Not Disturb, HELLBOUND, а зад тях стоят ученици и студенти от Немската езикова гимназия „Гьоте”, Търговската гимназия, ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” и висшите учебни заведения „Проф. д-р Асен Златаров и БСУ.

Отново в събота, но от 20.00 ч., ще разберем как възпитаниците на детски хор „Милка Стоева“ са извървели пътя от ученически таланти до голямата сцена. На площад „Св. св. Кирил и Методий“ на една сцена ще се качат Веси Бонева, Yavi, Стефан Илчев, Калоян Николов, Криси Дончева, Марияна Добрева и Михаела Михайлова (група „Силует“), Ева Перчемлиева-Тъканова, Аглика Петрова, Иван Мутафчиев. Събитието носи името „Отново заедно“ и е част от концертите, посветени на 75 години от създаването на детски хор „Милка Стоева“.