Областният управител проф. Мария Нейкова започва дарителска кампания по набиране на хуманитарна помощ за пострадалите от опустошителното земетресение в Сирия. Хуманитарната акция е насочена към набавяне на бебешко адаптирано мляко за деца до 1 годинка и друга пакетирана бебешка храна. Кампанията е в резултат на отправена вербална нота от посолството на Сирийската арабска република в София с молба за помощ и подкрепа на пострадалите бебета в резултат на опустошителното земетресение в Сирия на 6 февруари т.г.

„Хиляди деца и семейства останаха в риск и имат спешна нужда от подкрепа след разрушителното земетресение. Хиляди деца останаха без родители и дом. Исканата подкрепа от Сирийското посолство е за осигуряване на адаптирано мляко за бебета. Присъединявам се към молбата на дипломатическата мисия и апелирам към всеки, който има възможност да подкрепи кампанията“, каза областният управител Мария Нейкова.

Дарителският пункт ще е разположен в Областна администрация Бургас. Събира се само адаптирано мляко за бебета под или около 1 годинка и друга пакетирана бебешка храна. Няма ограничение за марката и производителят. Кампанията ще бъде активна до 30 юни 2023 г. Който желае да помогне на сирийските бебета, може да достави дарението си от 8:00 до 18:00 часа всеки делничен ден в сградата на Областна администрация Бургас на адрес: гр. Бургас, ул. „Цар Петър“ №1.

„Убедена съм, че жителите от Бургаска област няма да останат безразлични и отново ще докажем, че тук живеят хора, които ще протегнат ръка в нещастието на най-малките и най-уязвимите“, допълни още областният управител.

Бебешката храна ще достигне до нуждаещите се чрез посолството на Сирийската арабска държава в София.