Днес Поморие чества своя патронен празник и с благодарност се прекланя пред Свети Георги Победоносец – небесен закрилник на града и символ на храбростта. След тържествената Света литургия, отслужена в едноименния манастир, празникът се пренесе на откритата сцена на НЧ „Светлина 1939“, където кметът на община Поморие Иван Алексиев поздрави всички жители и гости. „Искам да ви пожелая много здраве, много обич, топлина и уют в домовете ви. Бъдете щастливи, обичайте и бъдете обичани. Но винаги, където и да сте, носете в сърцето си Поморие!“, поздрави кметът Алексиев.

Приветствия бяха отправени и от кмета на Инедже, Република Турция Иляз Илмам, както и от гостите от гръцкия град Лариса. С благослов към всички присъстващи се обърна и Негово Преосвещенство Агатополски епископ Иеротей.

В знак на благодарност и признателност, към хората, имащи принос за развитието на общината, днес бяха връчени два специални плакета: на Милчо Талев – Общественик и художник с изключителен принос и активно участие в културния и обществен живот на града; и на Боян Чимов – Поет и общественик, член на Съюза на българските писатели. С решения на Общински съвет – Поморие двамата бяха удостоени със званието „почетен гражданин“, а председателят на ОбС Адам Адамов им връчи плакетите.

Програмата продължи с музикален поздрав от гръцкия хор „Симилис“ и Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“. Тържеството завърши с общо хоро и заряд от добро настроение.

Събитието бе уважено от народния представител Андрей Рунчев, заместник-кметовете на община Поморие Янчо Илиев и Кунчо Гайдов, секретаря на общината Тони Митев, общински съветници, кметове на населени места в общината и общественици. Беше прочетен поздравителен адрес и от проф. д.н. Мария Нейкова – областен управител на Бургас.