Жител на Китай изплашил до смърт на 1100 пилета на свой съсед и влезе в затвора за шест месеца, съобщи CNN, позовавайки се на решението на съда в гръд Хънянг.

Инцидентът стана след спор между злосторника на име Гъ и съседа му Чжонг през април 2022 г., който отсякъл дървета в имота на Гъ без разрешение.

Съдът установи, че Гъ няколко пъти е проникнал нощем във фермата на Чжонг с фенерче, чиято светлина предизвикала паника у птиците. Пилетата се свили в ъгъла от страх и в блъсканицата стотици от тях издъхнали. При първия път от паниката измрели 500-те пилета на Чжонг.

Гъ беше задържан от полицията и му беше наредено да плати 3000 юана ($436) като обезщетение на своя съсед. По-късно обаче той отново се промъкнал във фермата и изплашил до смърт още над 600 пилета.

В резултат на това щетите, нанесени на Чжонг бяха оценени от съда на 13 840 юана ($2015). Гъ бе осъден на шест месеца затвор с една година изпитателен срок. Тази присъда, според журналисти, отчела, че той се е разкаял за постъпката си.