44 състезатели от различни структурни звена на МВР ще мерят сили в 12-я традиционен Републикански турнир „Освобождение” по стрелба с пистолет за служители на МВР, организиран от Спортната асоциация на МВР, Община Бургас и ОДМВР – Бургас.

Турнирът бе официално открит на нарочна церемония, в която участваха : заместник-областния управител на Бургаска област – г-н Пламен Янев, кмета на Общинта Бургас – г-н Димитър Николов, зам.-кмета на Община Бургас – Диана Саватева, началникът на отдел „Спорт, превенция и младежки дейности” към Община Бургас г-жа Веселина Деведжиева, председателят на Спортна асоциация на МВР – г-н Чавдар Атанасов и символичните домакини на мероприятието – Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов и комисар Марин Димитров – началник отдел „Охранителна полиция и КАТ” към ОДМВР - Бургас.

Заместник-областният управител Пламен Янев поздрави участниците в спортната надпревара, като изрази увереността си, че същите ще представят структурните си звена по подобаващ начин и ще следват олимпийския принцип, при който „Важно е участието, а не победата”. Той изрази възхищението си от ежедневните предизвикателства, стоящи пред полицейските служители, които във всеки момент са длъжни да се доказват, като професионалисти и защитници на реда и спокойствието на гражданите. Пламен Янев пожела на състезателите здраве, спортен хъс и точен мерник, а специално на бургаския отбор и повече изстрели в „десятката”, които да класират отбора на крайморската дирекция в призовата тройка.

Кметът на Община Бургас – Димитър Николов се обърна към участниците в Републиканския турнир с поздрави по повод Първи март – Денят на Баба Марта, като в поздравлението си освен здраве и спокойна ръка, пожела търпение и упоритост при отстояване на каузите от страна на служителите на реда. Г-н Николов благодари на състезателите в турнир „Освобождение” за нестихващия интерес към инициативата, отбелязвайки радостта си от нарастващата й популярност сред представителките на нежния пол в структурите на МВР.

Приветствие към полицейските служители отправи и Директорът на ОДМВР – Бургас - старши комисар Калоян Калоянов, който благодари на Община Бургас, подпомагаща за поредна година провеждането на турнира и пожела успех на всички частниците в спортната проява.

Предвидено е Републиканският турнир „Освобождение” да се проведе в два поредни дни – днес и утре, като сили ще премерят осем отбори, съставени от 31 мъже и 13 жени, както и индивидуални състезатели. Награждаването и официалното закриване на спортната надпревара, посветена на Националния празник – 3-ти март, ще се състоят около 12.30 ч. на 02.03.т.г. на стрелбищен комплекс „Аполо”.