Поради големия интерес, многократно награждаваният филм "Майка" на Зорница София ще бъде показан отново в Бургас. Пропусналите премиерата, могат да гледат лентата на 21 февруари (вторник) от 18,30 часа в НХК.

След края на прожекцията ще има среща с екипа, създал впечатляващия емоционален филм. Вдъхновен от истинска история, "Майка" е копродукция на България, Хърватия, Германия и Полша. Сценаристи са Зорница София и Миглена Димова, като в ролите публиката ще види Йоана Буковска, Дария Симеонова, Перис Уамбуи, Стив Матиас и други.


Лентата проследява историята на театралния режисьор Елена, лишена от възможността да има деца. Дали да поеме по пътя на инвитро със съпруга си - диригента Леон Майер или да избере да бъде майка по друг начин - като направи театрална програма за деца сираци в Африка? Едновременно нежен и суров, този филм, не оставя никого безразличен.

Поставяйки глобални въпроси, показвайки близостта, възможна и сбъдната въпреки привидните разлики в култури и континенти, "Майка" има какво да даде на всеки.

Билети можете да намерите на каса НХК. За повече информация и резервации: 0894 898 098 Маруся Русева, Арт Ателие.