Празникът на виното и любовта наближава. Оказва се, че 14 февруари няма да отбележи рекордни цени в българските курорти. Това установи проверка на БНТ.

Дни ни делят от празника на любовта и виното - 14 февруари. От туристическия бранш вече са подготвени добре за този празник. Организирани са различни пакети. Във всички има включени СПА процедури, богата музикална програма, среща с обичани музикални изпълнители, тематични вечери и още много и различни изненади.

Проверка в предпочитани СПА и зимни курорти показа, че в част от обектите промяна в цената няма, а в други тя е свързана с инфлационния индекс за страната. Интересът от страна на туристите е огромен. Свободни места почти няма.

По-високо категоризираните хотели във Велинград остават сред предпочитаните от туристи в страната. Интересът към СПА столицата е голям, офертите - различни.

"Интересът е доста засилен, както към града, така и към нашия хотел. За момента местата ни са почти изчерпани. Спрямо стандартните пакети нямаме увеличение, тъй като в момента всички знаем колко трудно е за хората с тази инфлация", казва Надежда Малчева - маркетинг директор в хотел.

Цената за този пакет е малко над 200 лева за двама. Освен празнична вечеря и гост изпълнител, гостите ще получат и всички СПА услуги.

На други места за празника предлагат стандартен и уикенд пакет.

"Обичаме да се шегуваме, че един Свети Валентин не стига, така че хората могат да ни посетят, както през уикенда преди 14 февруари или на самия 14 февруари за две нощувки. Тогава празнична блок маса има.
Обръщаме специално внимание на десертите - вино, шоколад", казва Анна Божкова - мениджър в хотел.

Този път рекордни цени за този празник във Велинград няма, но в ценовите предложенията е заложен инфлационния процент.

Интерес към празника отчитат и в Банско. В зимния курорт също обещават много изненади.

"Ще се надяваме всичко да бъде изключително добре и с много добро настроение за всички млади, влюбени, обичащи виното, обичащи ските, обичащи СПА-то", казва Димитър Колев - управител на хотел в Банско.

Най-малкият пакет за празника в Банско е от 3 дни, а неговата стойност е около 600 лв.

Източник и кадър БНТ