Колкото здравец на планина, толкоз здраве на таз къща!

Колкото зрънца в тоз кравай, толкоз здраве и в таз къща. Речете, дружина: Амин!

Така наричаха десетките малки и големи коледари, които гостуваха в Община Поморие през тази седмица. Кметът Иван Алексиев, председателят на Общински съвет Адам Адамов и заместник-кметът Янчо Илиев посрещнаха усмихнати дружини от ДГ „Детелина“ – Поморие, ДГ „Веселушко“ – Поморие, ДГ „Детски свят“ – Гълъбец и ДГ „Теменуга“ – Ахелой. Част от децата се изявиха и пред кметовете на кметства, а друга част – пред администрацията.

Като добро знамение за новата година, точно на Игнажден, първи в сградата на Общината пристигнаха големите коледари от СУ „Иван Вазов“ – Поморие. Именно те дадоха начало на последното за тази година заседание на Общински съвет – Поморие. Всички прекрасни дружини и техните старателни ръководители получиха подаръци от кмета. На малките момчета той пожела безгрижно детство и много изненади от Дядо Коледа, а на младежите – успех на предстоящите изпити, за да се равиват и успяват все така – с лекота и усмивка.

„Благодаря ви, скъпи коледари, за прекрасните наричания за здраве и благополучие. Празниците ни учат от малки да тачим нашите народни традиции. Затова благодаря на вашите преподаватели, че са ви подготвили и че се грижат за вас толкова добре. Нека да бъдете все така здрави, хубави, весели и усмихнати деца и младежи, защото вие сте нашето бъдеще!“, пожела още кметът Иван Алексиев на всички напети дружини.