Бургазлията Димитър Ф. от ж.к. „Зорница“, който разпали вълна от гневни и възмутени реакции в социалните мрежи с брутална гавра с коте, се оправдал пред полицията, че бил пиян преди 5 години. Той обяснил, че животинката от клипа, който беше публикуван в мрежата, е била жива и здрава след направените кадри. Той обяснил, че заснетото видео е старо и в апартамента му няма коте.

В събота вечерта кадрите буквално запалиха емоциите у всички нормално мислещи хора. Не публикуваме кадри, тъй като гледката и звуците на счупени кости са ужасяващи. Защитници на животните в Бургас се опитваха да организират протест пред дома му. Полицаите от Пето РУП в Бургас са реагирали много бързо и веднага са отишли на проверка. Направили са щателен оглед на жилището, като не са били открити никакви следи от скорошно присъствие на животинка. Нямало е косми, купички за храна или вода, дори характерна миризма е липсавала, казаха източници на БургасИнфо. Димитър твърдял, че животинката след този случай е била невредима.

В момента работата по случая продължава, като в следващите дни се очаква да се изясни съдбата на котето, както и дали ще бъдат предприети действия спрямо мъжа.