Хотелът на поморийския бизнесмен Веселин Тошев, ключов свидетел в процеса за отвличането и убийството на 8-годишната Александра от Поморие, извършено на 10 април 2014 г., е обявен за публична продан от частен съдия-изпълнител, установи проверка на BurgasInfo.

3-звездният хотел „Лагуна“ е с договорна ипотека в полза на взискател по изпълнително дело, става ясно от обявлението, публикувано от ЧСИ.

Имотът се намира на улица „Солна“ в града и се предлага на търг с начална цена от 471 206,60 евро или 523 евро на квадрат – резонни стойности за местния пазар. Причината – дългове на собственика. Продажбата е насрочена за февруари 2023 г.

Това е втори опит за публична продажба на хотела. Сега той се предлага с 10 000 евро по-евтино. По данни на длъжника, хотелът и ресторантът не са работили през сезон 2022 г. и не са поддържани.

Припомняме, че Тошев е бивш зет на Атанаска Георгиева – призната за виновна и осъдена на доживотен затвор за смъртта на Алекс. Разследващи установиха, че момиченцето е било удушено с полиетиленови торбички, а трупът му-скрит под леглото на Атанаска. Тя е сестра на бившата вече жена на Тошев – Северина, и известно време работила в семейния хотел като готвачка. Георгиева бе задържана и първоначално призна вината си, но после се отрече от признанията си, като смени общо пет версии, една от друга по-абсурдни.

В крайна сметка, на 21 април 2016 г. тричленен състав на Върховния касационен съд произнесе последната си дума по казуса: „По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на подсъдимата, които формират стабилна доказателствена основа за нейното осъждане”.