Четвъртото поредно издание на “Полумаратон Несебър” събира любителите на спорта, които ще преминат бягайки по едно от най-живописните шосейни трасета в България около старата и новата част на Несебър, както и крайбрежната алея на Слънчев бряг. Събитието ще се проведе в самия край на отминаващата година на 29 декември от 10:00 и ще стартира от портите на Стария град,

Организатори са местни спортни ентусиасти, които целогодишно полагат усилия в мисията си да популяризират сред възможно най-голяма част от обществото отношение към спорта за здраве и тонус.

Този декември събитието се очаква да бъде най-мащабното досега. Само до средата на месеца има записани над 150 души от цялата страна. Сред най популярните имена е Мария Ангелова - национален шампион в дисциплината 20км спортно ходене при жените и балкански шампион в мастерс игри Солун на 5 км спортно ходене, полумаратон и др.
Освен полумаратонската дистанция организаторите са подготвили трасета и от 10км /обиколка на града/ и 5 км., както и детска дистанция от 2,5 км./обиколка на стария град/. Идеята на събитието е да се включат по-широк кръг от участници с различна спортна подготовка. Стартът ще бъде масов на всички дисциплини.

Красива фланелка и уникален медал са специално създадени тази година за записаните в събитието. За гостите и състезателите организаторите са подготвили много награди и изненади осигурени множеството фирми и производители подкрепили състезанието.

Амбициите на организаторите са полумаратонът да се превърне в традиция, която да съхранява спортния дух и развива човешката воля и физика. А защо не и в хубав повод да се посети морето и Несебър през зимата.