"Продължаваме Промяната" номинира за министър-председател бившия образователен министър академик Николай Денков. Това стана ясно на пресконференция на партията, дадена след Председателски съвет, на който присъствали представители на ПП, "Демократична България", БСП и "Български възход".

"Приех тази номинация с идеята, че трябва да потърсим съгласие за най-важните теми за българското общество. Трябва да се изгради редовно правителство и парламент, които работят за хората", каза кандидатът за премиер. Той обяви, че започват разговори с всички политически сили, а официалната покана ще изпрати в петък.

Акад. Денков отрече някога да е бил кадър на ГЕРБ и подчерта, че е бил министър в служебно правителство като експерт.

Никога не съм бил кадър на ГЕРБ. Влязох в служебно правителство през 2014 г. и останах до 2016-а, когато подадох оставката си. Не бях съгласен с това, което се случваше в МОН", припомни той.

Припомняме, че ПП и ДБ обявиха, че с втория проучвателен мандат ще опитат да сформират кабинет на малцинството.

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев посочи, че от партията полагат големи усилия за това вторият мандат да бъде успешен и всички да седнат около една маса. "Смятаме, че има шанс този мандат да се реализира. Шансът е поне с една партия по-голям, отколкото при първия мандат", обяви Василев.

"Коалицията със сигурност ще бъде на малцинството, но разговорът по приоритетите ще е с всички партии", обяви Кирил Петков.

източник и кадър Нова тв