Тежка катастрофа с пътнически автобус е станала между Свиленград и Тополовград, в района на село Младиново, съобщи NOVA. По първоначални данни има поне един загинал пътник и няколко ранени.

Инцидентът е станал малко след 18 часа. Според първите данни автобусът е с бургаска регистрация и е превозвал хора на екскурзия. Те са се прибирали от Гърция към Бургас. На място са всички служби, изпратени са няколко линейки и пожарни автомобили.

По данни на хасковски сайт, трима ранени са откарани в болницата в Свиленград, линейки са извозили други 9 ранени към МБАЛ Хасково.

В рейса, който е паднал в 3-4 метрово дере, е имало около 30 пътника. Автобусът е пътувал с екскурзианти от Гърция за Бургас, съобщава БНТ.

Благодарение на мигновената намеса на полицията всички пътници са бързо извадени, някои са транспортирани към болнични заведения, други са насочени за преглед на място и им е организиран подслон. Пробата за алкохол на водача е отрицателна, пред униформените той е обясни, че на завой автобусът е поднесъл.