Детето е оцеляло, зщото се е борило, било е в планината, тя е тегава, с много дерета. Няма конспирации. Колегите се раздадоха, набелязахме нови зони, почти непроходими. Решихме да ги проверим и успяхме. Детето се е борило, по външния вид му личи че се движило – мръсен, уморен. Респект към детето, оцеляло е само, ние му помогнахме да се прибере. Той е боец. Не правете конспирации, пари никой не иска. Поиска вода. И му дадохме!“ това заяви един от спасителите на малкия Александър, който 9 дни беше издирван от хиляди служители и доброволци край Перник. Хората, които първо са открили детето, са от клуб от делта и парапланеризъм.

„Не можах да повярвам. Пет секунди стоях и го гледах. Това е желание за живот всичко. Намерихме го в дере в гората. Не мога да кажа как е стигнало до там.“, каза първият спасител, видял момчето.

Както вече съобщихме, 12-годишният Александър е намерен жив и здрав в местността Червена могила край Перник. Той е откаран в болница "Пирогов", където ще му бъдат направени подробни изследвания.