"Мариус 50 - сборен моноспектакъл" се завръща на бургаска сцена на 17 ноември (четвъртък). Завесата ще се вдигне от 19 часа в Културен дом НХК.

Спектакълът е създаден за 50-годишнината на актьора по етюди от представленията му през годините. Събира в едно превъплъщенията му от Дон Жуанпо Молиер, „Песен на песните„ по библейски разкази, „Дамата с кученцето” по Чехов, „Самият човек“ по Андрей Платонов, „Сънят” по Джулиан Барнс, „Български разкази” по Ангел Каралийчев, „Сътресение“ и „Черното пиле” по Николай Хайтов и други.

„Тази идея за сборен моноспектакъл отдавна я имам като план. Аз съм започнал да играя моноспектакли от 1993 г. и чисто професионално исках да проверя как ще звучат причините, за които съм ги правил. Защото причина трябва да имаш, за да излезеш за едно представление и то конкретна. Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя, ще покажа какви дивотии съм извършвал през годините, защото те не са малко ...", споделя Мариус.

Събитието се организира от ПК „Ажур Пико” и Културна организация „ Арт ателие,” за да могат всички, които искат да се докоснат до творчеството и работата на гениалния български актьор да имат възможност да се потопят в чудния му свят.

Не пропускайте изключително, епично представление, събрало в едно превъплъщенията на гениалния Мариус Куркински през годините. Денят е 17 ноември (четвъртък), мястото НХК - Бургас, часът - 19:00.

Билетите за постановката са в продажба на касата на НХК. За повече информация тел. 0894/898-098 Маруся Русева, Арт ателие.