Струва ми се твърде рано още да правим някакви окончателни оценки. Ще се работи по няколко версии. Естествено – не може да се влезе там в първия момент, защото това са взривни вещества, може да пострадат служители на МВР на Противопожарната служба и т.н. Изчаква се определен срок, който е нормативно определен с оглед безопасността на хората. А вече, когато се влезе вътре в обекта и започне един детайлен оглед и проверка, тогава би могло да се насочим към определена версия. Но, ако трябва предварително да разсъждаваме, твърде често, прави впечатление, са подобни случаи около Гебрев. Това заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков по повод взривовете в складовете за боеприпаси край Карноат, стопанисвани от „Емко“, чийто собственик е бизнесменът Емилия Гебрев.

„Твърде много станаха случаите. Първо – съмнението за заразяването му, после проблемите с властите и запора на негово имущество, след това – спънки във връзка с неговия бизнес и данни за някои, твърди се - руски граждани, принадлежащи към специални служби, които се появяват в нашата страна. И сега – тази случка с неговите складове. Твърде много факти се натрупаха около личността на г-н Гебрев. Само от този низ на информация всички можем да си направим извода, че това никак не е случайно.“, каза още Бойко Рашков.

„Миналата година имах среща с него по негово искане. Изслушах го. От онова, което чух, останах с впечатление, че има доста странни, неизяснени неща. Като че ли – някаква насоченост по отношение на този човек от няколко посоки. Нека да изчакаме разследващите.“, добави той.