Депутати от ГЕРБ изнесоха информация за закрита среща на народни представители на „Демократична България“, която е била записана и излъчена на сайта на Народното събрание.

„Няма нищо, което да ни притеснява и затова сме пуснали записа с призива всеки да го изгледа и сам да си отговори на въпроса това причина ли е да хвърляме страната в избори“, каза в „Тази събота“ Христо Иванов.

„Публикувахме целия запис с видеото, за да могат хората сами да преценят, а не да разчитат на гербаджийската пропаганда, която веднага се опита да извади неща от контекста“, заяви Иванов.

По думите му е очевидно, че ГЕРБ и ДПС имат огромен интерес от предсрочни избори, защото смятат, че това „ще ги изпере и върне обратно в играта“.

„Това бе съвсем нормална политическа дискусия, в която аз докладвам на моите колеги какво се е случило, давам анализ и получавам обратна връзка. За нищо не съжалявам от казаното, защото това е нормална професионална дискусия, в която никой не е обиден“, заяви Христо Иванов.

Веднага след случилото се със записа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че политическата сила излиза от преговорите в коалицията.

„Очевидно сме в ситуация, в която Слави Трифонов си мисли, че могат да използват този запис, за да избягат от отговорност от преговорите за съставяне на правителство. Ще бъде грешна преценка, ако заложи на това“, категоричен бе Христо Иванов.

„ПГ на ИТН трябва да реши готова ли е да заложи съдбата на страната на емоционална реакция или на желание да се избяга от отговорност от техния ръководител. Или все пак ще намерят начин да се върнат обратно в процеса“, допълни съпредседателят на „Демократична България“.

Източник и кадър: bTV