Сингапурка и мексиканка са новите победителки в международния конкурс Mrs. Planet 2022.

Бляскавата церемония се състоя на 15 юли в обновения Културен дом НХК – Бургас, с подкрепата на Община Бургас и под бляскавите декори на замъка „Влюбен във вятъра“ – Равадиново.

В конкурса взеха участие представителки на: Малайзия, Индия, Сингапур, Украйна, Литва, Мексико, Грузия и др. Те се представиха в четири атрактивни тура- тематичен тур, подчинен на темата Green Planet, тур с невероятни национални костюми, тур за таланти и официални рокли.

Момичетата прекараха една незабравима седмица в Роял Парк Елените. Едноседмичната програма на конкурса включи официално welcome party, интервю с международното жури, модно дефиле, Fashion Party, официална визита в Община Бургас, където участничките бяха посрещнати лично от кмета г-н Димитър Николов. Всяка една от тях беше подготвила подаръци за бургаския градоначалник.

Компетентното международно жури включваше модни експерти от Грузия,Румъния,Литва,Украйна и Армения, носителките на титлата Мис България Наталия Гуркова и Сара Младенова, холивудския продуцент Зий Ребело, както и представители на рекламодателите и медиите.

Победителка в конкурса стана Нидхи Мохан от Сингапур. Короната в категория над 45 години отиде при Мисис Мексико Нанси де Луго. Победителката в категория талант е Малика Билупати от Индия. Специалните титли Mrs.Planet континент беше връчена на Аудра Вонг от Сингапур при участничките над 45 години и Найр Судашини от Малайзия. Подгласнички в конкурса са Вилия Паслускене от Литва-3 подгласничка, Лика Сунчинская от Украйна-2 подгласничка и Кристина Стоянова от България-1 подгласничка.

Специалните награди- Mrs.Planet Top Model беше присъдена на Яна Каласхник от Украйна, Mrs.Planet Photgegenic на Валя Жекова от България, Mrs.Planet Personality на Тако Сулаквеидзе от Грузия и Mrs.Planet Best Performance на Найр Судашини от Малайзия.

Приза за най-красив национален костюм се присъди на Найр Судашини от Малайзия, за най-красив тематичен тоалет Green Planet на Аудра Вонг от Сингапур, за най-красива вечерна рокля на Нанси де Луго от Мексико.

Лице на Община Бургас се присъди на Малика Билупати от Индия.