Зрелищно ветроходно състезание се организира за първи път в Бургас! Морска надпревара за 35 големи килови яхти ще доближи максимално състезатели и публика, включвайки гонки пред Моста. Това е единствената в България регата, в която може да участва всеки желаещ ветроходец и екипаж! А всички граждани са поканени да се насладят на красивия парад на ветрилата, който ще се наблюдава от брега.

Стартът е на 23.07 събота от 11.30 часа със следния маршрут - Старт от Марина Сарафово, заобикаляне на остров Св. Анастасия, преминаване пред Моста на гр. Бургас и финал Марина Сарафово. Общо 13 морски мили!

Събитието се организира от СНЦ "Ветроходство и приятели" Бургас с идеята да промотира ветроходството пред Бургазлии и приятелството между екипажите.

"Тази година решихме да създадем регата, отворена за всички желаещи, без ограничения, така че да изпитат удоволствието от морето, вятъра и адреналина. За да бъде по-зрелищно и за бургазлии, гонката ще минава пред Моста и искам да поканя всички да се разходят в съботния ден и да станат свидетели на този неповторим спектакъл", заяви организаторът Станислав Попчев от сдружението.