В Поморие се състоя Детско-юношеският театрален фестивал „Сцена край морето“. За 14-ти път културното събитие привлече зрители от всички възрасти и провокира тяхното любопитство с 23 прекрасни постановки на младежки театри от цялата страна, представени на сцената на НЧ „Светлина 1939“.

Десетките артистични ученици и талантливи кукловоди, които взеха участие във фестивала, създадоха цветни, ярки и шарени герои, сливайки съвремие и приказка. Като признание и благодарност за старанието на всички творчески състави бяха връчени грамоти и подаръци.

Отново беше почетена и паметта на Пейо Пантелеев – председател на фестивалното жури от първото издание през 2008 г. до 2019 г. „Години беше тук на фестивала Пейо Пантелеев – актьор, режисьор, художник, поет, който много обичаше децата, писа с любов за тях и работи всеотдайно. Неговият дух и сега е тук, за да ни подкрепя“, сподели настоящият председател Валери Еличов. На закриването той благодари на актьорите, публиката и организаторите на голямото театрално събитие – НЧ „Светлина 1939” и Община Поморие.