Молитва от Бургас за душите на загиналите в руската военна операция в Украйна обедини днес руснаци и украинци от диаспората в областния център. В храм „Св. Иван Рилски“ в памет на жертвите бе отслужена панахида, а вярващите запалиха свещ и се помолиха за спасението на страната си.

„Никой днес не може да каже колко всъщност за жертвите на тази война. През последните месеци се срещам често с украински граждани, които ми споделят, че не усещат добро отношение към себе си в България. Тези хора се сблъскват с агресия тук – вербална. А и помним случая със забитите кирки в автомобил на украинска жена в Бургас. За съжаление много голяма част от руснаците поддържат тази пропаганда основно в социалните мрежи. Facebook e пълен с тролове“, каза Денис, който е руски гражданин, живеещ от шест години у нас.

„Молим се на Господ да ни помогне – нямаме друга надежда. Бог ни дава тези изпитания, за да ги издържим. Надяваме се на мир в нашата държава. Има много украински семейства, които са загубили свои близки във войната“, каза една от украинките.