57 деца на възраст от 5 до 16 години - бъдещи шампионки по художествена гимнастика, се включиха днес в Мастъркласа на "ДиамантиТЕ" в зала "Младост". Бургас беше първата спирка от инициативата на олимпийските ни шампионки от Токио с ансамбъла, която е за обучение на млади таланти. Гостуването им край морето се осъществи с подкрепата на Общината и медицинска лаборатория „ЛИНА”.

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова и бургазлийката от златния състав Стефани Кирякова преподаваха на децата тънкостите в изпълненията на отделните уреди - обръч, топка, лента и бухалки, както и специфична физическа тренировка.

Сред участничките, записали се в Мастъркласа бяха и няколко момичета от Южна Африка, които в момента са на подготвителен лагер в Бургас. Включиха се деца от Варна, София, Стара Загора, Казанлък, от бургаските клубове "Черноморец" и "Триумф", както и от региона.

С много усмивки децата успяха да се докоснат до своите идоли, а импровизираните тренировки под ръководството на златните ни момичета преминаха с настроение.

"Децата са чудесни. Личи си, че са максимално мотивирани да продължат по пътя на високото спортно майсторство. А за да стигнеш върховете, е необходим къртовски труд", споделиха в един глас олимпийските шампионки от "ДиаманнтиТЕ".

За децата гимнастички беше осигурен обеден кетъринг, а всички участнички в Мастъркласа получиха тениски, автографи и уникалния шанс да се щракнат поотделно за спомен със златните медалистки от Токио 2020.

Денят ще завърши с гала вечер от 19:00 часа в зала "Младост". Закриващият спектакъл с участието на петте олимпийски шампионки и децата от Мастъркласа ще бъде своеобразен подарък за бургазлии и гостите на града. В шоуто ще се включи и певицата Дивна. Входът е свободен.