Документален филм за легендарния бургаски футболист Радостин Кишишев представиха днес в Спортното училище „Юрий Гагарин“.

Тинката е един от най-успелите му възпитаници. Настоящите ученици със специалност „Футбол“ бяха вдъхновени от разказа на Кишишев за дългия път към професионалния футбол - как от обикновено момче с по-малко талант, но с много, много труд е постигнал завидни успехи в спорта, които не би постигнал без помощта и подкрепата на първия си треньор и образованието, което е получил в училище.

Неслучайно Тинката взе участие на Европейското първенство в Англия през 1996 година и на Световното във Франция през 1998-ма и изигра впечатляващите 83 мача за националния отбор на България, в 17 от които е капитан. Има записани и 9 сезона на високо ниво в Англия с отбори като „Чарлтън“, „Лийдс“, „Лестър“ и „Брайтън“.

След филма учениците от Спортното дискутираха със създателя му Тодор Жеравнински, треньора Георги Терзиев и директора Янчо Стойчев.

„Само талант не е достатъчен! Виждал съм много такива, които не са успели, но не съм виждал нито един провалил се, след като е положил много усилия и къртовски труд“, така Янчо Стойчев мотивира учениците. Директорът на СУ „Юрий Гагарин“ не пропусна да благодари на Тодор Жеравнински за предоставената възможност.