Състезание по силов многобой ще се проведе в Бургас тази събота, 25 юни, в подкрепа на малката Натали, която от години се бори с тежки диагнози. Основната е Детска церебрална парализа – спастична квадрипареза с по-тежко засягане на долни крайници и глухота на ляво ухо. Детето страда и от разновидност на синдрома на Хиршпрунг - увреда на дебелото черво и цялата храносмилателна система, както и рядък генетичен синдром, който е отговорен за множеството ѝ болести - Фелън Мак Дермит (Phelan-McDermid). Предстои ѝ животоспасяваща операция в Италия, но сумата необходима за нея – 11 000 евро, е непосилна за семейството ѝ.

С цел да помогне, 29-годишният Юрий Божанов - Божанката, организира състезанието за силови атлети в морския град. Извън живота на силов атлет, Юрий е майстор на вафли в „Победа“АД. Той е и единственият състезател по силов многобой от Бургаски регион.

Състезанието ще стартира от 16 часа в парка на кв. „Долно Езерово“ и ще се проведе в 5 дисциплини - дърпане на бус 3 тона; носене на куфари по 60/60 кг., щафета 3/3 гума 300 кг. и тяга съд Аксел лост, носене на метален кръст 50 кг. и логлифт за една минута, тежащ 50 кг.

Предвидена е и игра за публиката с лежанка на 90 кг. за максимално много повторения. Победителят ще получи медал.

По време на турнира ще бъдат поставени урни за дарения в полза на Натали. Всеки, който желае да помогне, но няма възможност да присъства на спортното събитие, може да го направи по следния начин:

С банков превод:

Пощенска банка BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG28 BPBI 8170 4062 2905 01

Титуляр: Калояна Костадинова Канариева