Изключително наситена е програмата от състезания, които ще се проведат от петък до неделя в Бургас. Надпреварата е по 8 вида спорт, кой от кой по-атрактивни.

Петък е последният състезателен ден от Световното първенство по свободно гмуркане, което се провежда на басейна „Парк Арена ОЗК“. Дисциплината е динамична апнея.

Зала „Бойчо Брънзов“ ще бъде домакин от петък до неделя на Международен турнир по фехтовка за деца до 12 години „Burgas Cup“ и Европейска купа за деца до 14 години.

Също от петък до неделя в акваторията на Бургаския залив ще се проведе регатата „Черноморец 2022“ в детските и олимпийските класове.

Откриването е утре, петък, от 11:00 часа. Първите гонки в трите състезателни дни са след 13:30 часа, когато излиза по-силен вятър.

Стартът на състезанието по акватлон в събота е отворен за всички триатлонисти – аматьори и любители. Мястото е Морската градина – Северен плаж.

Дисциплините са 2500 метра бягане, 1000 метра плуване и 2500 метра бягане. В програмата на „Акватлон Бургас“ ще се включат представители от всички национално представени клубове, членове на Българската асоциация по триатлон. Участниците ще бъдат разпределени в 6 възрастови групи.

Общинският празник на „Крайморие“ е в събота и ще се отбележи с множество масови спортни прояви.

Състезанието по планинско колоездене е насрочено също за събота на байк парка в Морската градина и ще започне в 13:00 часа.

Традиционният женски футболен турнир ще се проведе в един ден на спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“. Началото в събота е в 9:00 часа. Възрастовите групи са деца до 13 години, девойки и жени.

В неделя зала „Младост“ ще е домакин на международен турнир по карате за всички възрастови групи – от деца до мъже и жени.

За отличията ще спорят над 200 каратеки от Гърция, Израел, Казахстан, Румъния, Украйна и България.

Всичките спортни мероприятия са организирани с подкрепата на Община Бургас.