„Решението на ИТН да се оттегли от властта в такъв момент, според мен, е безотговорна позиция. Защото в момент, когато предстои приемане на бюджет, за да може по някакъв начин да се опитаме да смекчим ударите на кризата – това е безотговорно, но това е тяхно решение. Миналата година на два пъти тази партия развали парламенти, няма да се учудя това да се случи и за трети път”. Това заяви в ефира на „Събуди се” министърът на туризма Христо Проданов в коментар за трусовете в коалицията.

„Министър Генчовска, с която открихме летния туристически сезон, вече обяви, че в понеделник ще си подаде оставката като външен министър, тъй като това е решението на тяхната партия”, посочи той.

Проданов не пожела да се ангажира с прогноза ще има ли нови избори, но подчерта, че ако се наложи „ще правим”. „В политиката е важно да носиш отговорност и да изпълниш ангажиментите, които си поел преди изборите. Ако има такива, които смятат да следват политиката на борбата с корупцията, на повишаването на доходите и връщането на правовата държава – може би ще се водят и разговори за друго правителство в рамките на този парламент”.

„Не сме водили разговори за разпределянето на 4те министерства между партиите, които остават във властта, тъй като имаме оставките на двама от министрите. Нека това да стане факт и тогава ще има коалиционни разговори и ще се изяснят тези въпроси”, посочи Проданов. Той отказа да коментира спекулациите, че Крум Дончев от БСП ще оглави Спортното министерство. „Не са водени такива преговори затова няма как да има спрягане на такива имена”.

Източник и кадър Нова тв