Информационният сайт Флагман навърши вече 11 години, като стана традиция за Бургас рожденият ден да бъде съпроводен с церемонията „Личност на годината“. Тази година статуетката спечели предприемачът и меценат Руси Куртлаков, като тя му беше връчена от областния управител Стойко Танков, който е и патрон на събитието.

Номинирани за приза бяха още братята Александър и Радостин Христови, Михаела Бошева и Теодоси Гуджуков.

Приветствам хората, които сътвориха добро за Бургаска област, каза Стойко Танков и благодари на своите колеги Вълчо Чолаков и проф. Мария Нейкова, които през годините подкрепиха „Личност на годината“ като значимо събитие в нашия регион. Танков поздрави номинираните за това, което са сътворили, за тяхната благотворителност, милосърдие, инициатива и предприемачески дух и за това, че движат към прогрес Бургаска област.

„Знам, че това, което сте правили, не е било за награди, а за Вас това е осъзната необходимост и затова днес е нужно да има такива конкурси, за да може всички ние да Ви кажем едно сърдечно „Благодаря!“ Всеки един от Вас заслужава да бъде „Личност на годината 2021“, каза Стойко Танков.

На официалната церемония присъстваха още председателят на РИК-Бургас и председател на Комисията по избор на „Личност на годината 2021“ Фани Семерджиева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов и неговите заместници Йорданка Ананиева, инж. Чанка Коралска и Диана Саватева, градоначалниците на Поморие Иван Алексиев, на Карнобат Георги Димитров, на Приморско Димитър Германов, на Камено Жельо Вардунски, на Малко Търново Илиян Янчев, народните представители Златомира Карагеоргиева – Мострова, Димитър Ташев, заместник областният управител Тодор Иванов, ректорът на БСУ проф. Милен Балтов, административният ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас Георги Чинев, председателят на Районния съд в Бургас Евгени Узунов, директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, общински съветници и приятели на Флагман.бг.