На сцената на Летния театър в Бургас ще се случи нещо невероятно на 9 юни. На нея ще излязат 75 танцьори и собствения оркестър на "Сухишвили". Ще бъдат сменени 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Зрителите ще бъдат изумени от невероятните акробатични танци със саби и ножове, изработени от стари грузински майстори - запазената марка на "Летящите грузинци".

Юбилейните концерти на "Сухишвили" започват по традиция от столицата на Грузия - Тбилиси, където ансамбълът се слави със статут на национални герои, а от октомври започва поредното световно шествие на балета през Европа и Америка. Българските зрители ще имат удоволствието да наблюдават тези незабравими шоу-спектакли този декември! Създаден 1945 г., за 75 години "Сухишвили" изнася над 10 000 концерта на 5-те континента в 88 държави, а публиката надхвърля 50 милиона души.

Ансамбълът поставя рекорд в "Ла скала", където публиката ги вика на бис 14 пъти! Сред най-големите почитатели на "Сухишвили" са Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Шарън Стоун, Пеле и др.

Билети можете да намерите на касата на Часовника и на място след 16 ч. в деня на събитието. За повече информация тел. 0894898098.