Поредно нападение над лекар - този път в спешния център в Самоков. В събота вечерта петима мъже са нахлули в болницата, за да се саморазправят с медици.

“Става дума за нападение над лекар, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две други мед. сестри”, разказа д-р Ивелина Трендафилова, началник на "Спешна помощ" в Самоков.

Пред NOVA нападнатият лекар разказа, че пациентът е бил докарана около 17:30ч в събота. Той е бил в тежко състояние и с придружаващо заболяване - диабет.

“Заедно с още двама лекари от болницата в Самоков направихме всичко, за да го спасим. Пациентът се влошаваше прогресивно. След около двучасови усилия да го спасим, нахлу една тълпа, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, но в момента съм в емоционално състояние”, разказа за нападението д-р Любомир Ал-Хакак.

Началникът на "Спешна помощ" обясни, че пациентът е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ.

“Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система”, заяви д-р Трендафилова.

Източник и кадър Нова тв