Емоционални и заредени с много напрежение спортни двубои – по канадска борба, най-голям брой лицеви опори и тилни легове се проведоха днес между възпитаниците на Центъра за работа с деца от улицата – Община Бургас, които гостуваха в първите юнски дни на концесионера на плаж „Крайморие” Николай Димитров и на управителя на бар „Маями” – Мая Пепелянкова.

Поводът за визитата на малчуганите бе отбелязване Денят на детето 1-ви юни, като традицията и през тази година бе спазена – летния сезон да се открие на бургаския плаж „Крайморие”. Децата на възраст от 9 до 17 години, от кварталите „Победа” и „Горно Езерово”, бяха посрещнати изключително топло от Мая Пепелянкова и Николай Димитров, които в знак на благодарност за гостоприемството получиха от Управителя на Центъра – Яна Вачкова благодарствен адрес, цветя и прекрасна картина, изработена от талантливите потребители на социалната услуга.

Възпитаниците на Центъра бяха първите посетители на бар „Маями” за сезон 2022-ра, като освен питателен обяд и множество лакомства, бяха изненадани с торта „Гараш” и разхладителни напитки. Впечатлени от чистота на плажа и кристалната морска вода по-големите младежи се заинтересуваха от възможностите за наемане на работа, като съорганизатора на благотворителната проява – инспектора по превенция към ОДМВР – Бургас Цветелина Рандева ги запозна със спецификите в българското законодателство при наемането на непълнолетни за летния сезон, както и най-общите документи, които следва да бъдат разписани от родителите и Инспекцията по труда за да се финализира желанието на младежите.

Особен интерес сред потребителите предизвикаха спасителите на плажната ивица, ръководени от единствения обучащ спасители на море към БЧК - Васил Алексиев. Той обясни на потребителите от Центъра за работа с деца от улицата – Община Бургас отговорностите, лежащи на плещите на водните спасители, както и проблемите, породени от липсата на нови попълнения в редиците на спасителите на море.

С огромни благодарности и аплодисменти към домакините на благотворителното отбелязване Денят на детето – 1-ви юни малчуганите от Центъра за работа с деца от улицата – Община Бургас се разделиха с Мая Пепелянкова и Николай Димитров, като си обещаха отново да се видят по повод първия учебен ден – 15-ти септември. Зародилата се между тях връзка запечатаха и на паметни снимки, които всяко от децата ще получи в началото на следващата седмица.