С цел да се осигури свободен пешеходен достъп по ул. „Крайбрежна“ в Поморие, обособила се в търговска улица с множество заведения, магазини, атракциони и др., както и да се защити пешеходния поток към и от плажната ивица, Община Поморие представя проект за организация на движението и създаване на пешеходна зона.

Предложението се отнася за ул. „Крайбрежна“ от кръстовището ѝ с ул. „Цар Петър“ до кръстовището ѝ с ул. „Цар Освободител“, за периода

от 15 юни до 15 септември, всяка година, както следва:

в часовия пояс от 10.30 ч. – 06.00 ч. улицата да е само пешеходна

в часовия пояс от 06.00 ч. – 10.30 ч. улицата да е за смесено движение – за пешеходци и за движение на МПС, както и за зареждане

* За текущата година от 01.07 – 15.09

За целта, горепосоченият участък от улица „Крайбрежна“ ще бъде затворен с бариери, които ще бъдат вдигнати само в часовете за движение на моторни превозни средства, както и по всяко време за живущите на улицата и за специализираните автомобили на Спешна помощ, Пожарна и Полиция, които ще разполагат с електронен или друг вид пропуск.

Достъпът до улица „Крайбрежна“ от пресечните ѝ улици – „Черно море“, „Рибарска“, „Стара планина“, „Ахелой“ и „Витоша“ ще бъде ограничен от кашпи със зелена растителност.

Вашите мнения и предложения по Проекта можете да изпращате на имейл: mayor@pomorie.bg, в срок до 10 юни 2022 г.

„Каним живущите на ул. „Крайбрежна“ на среща – обсъждане на 15.06.2022 г. (сряда), от 16.00 ч. в зала № 2 на Община Поморие, на адрес: гр. Поморие, ул. Солна 5, ет. 1.“, съобщиха от администрацията.