Световният ден на спешната медицинска помощ се отбелязва на 27 май. На този ден международната общественост изразява своята признателност и почит към медиците, които се отзовават при най-тежките инциденти, като често пъти с риск за собствения си живот спасяват животите на пострадалите.

За втора поредна година в знак на уважение и благодарност към всички, работещи в тази сфера, Община Поморие организира празник с участието на лекари от „Спешна помощ“ и деца от местните детски градини. Празникът се проведе на пешеходната зона до храм „Свето Рождество Богородично“. Там бяха изложени и прекрасните детски рисунки от тематичния конкурс „Моят лекар, моят герой“, проведен с помощта на ЦПЛР – ОДК – Поморие. Авторите на най-добрите творби получиха награди, осигурени от Общината. Малчуганите от ДГ „Веселушко“ и ДГ „Детелина“ – гр. Поморие бяха подготвили богата програма. С песни, танци, стихчета и сценки децата поднесоха своите поздрави към всички медици.

В рамките на инициативата най-малките научиха, че лекарите са отговорни, смели и добри, научиха на кой телефон трябва да звънят при проблем, чуха звука на сирената и отблизо разгледаха оборудването на линейката.

Заместник – кметът Янчо Илиев поздрави децата и техните ръководители за отличната подготовка и благодари на гостуващите специалисти от МБАЛ – Поморие за всеотдайната работа. Беше прочетен и поздравителен адрес от кмета на община Поморие Иван Алексиев.

Денят на спешната медицинска помощ бе отбелязан в детските градини и в другите населени места в общината.