КТ „Подкрепа”-Бургас почете с венци и цветя пред паметната плоча в Морската градина Международния ден в памет на загиналите при трудови злополуки днес - на 28-и април. Председателят на синдиката за Бургас Иван Костадинов, зам. областният управител Тодор Иванов и представители на Инспекцията по труда отдадоха почит на загиналите работници. През последната година в Бургаска област са станали 114 трудови злополуки, като 8 от тях са с фатален край.

„Превърна се в традиция всяка година да поднасяме венци и цветя пред паметника на загиналите при трудови злополуки, защото това е част от борбата ни за намаляване на трудовия травматизъм и намаляване на трудовите злополуки с фатален край.

114 трудови злополуки, като от тях 8 с летален край. Рисковият бранш е строителството, транспортът отчасти. В сравнение с миналата година е по-малка цифрата, което е един лъч надежда, че нещата вървят към по-добро.

Искам догодина тук да присъстват представители на работодателските организации, защото в борбата с трудовия травматизъм ние имаме още цели, защото всеки има известна доза от вината за това да има трудови злополуки. Ние в тази борба сме заедно. Тук сме представители на двата синдиката, Инспекцията по труда, Областна управа. Ние сме един сериозен фактор да работим превантивно за намаляване на трудовите злополуки. По други линии работим много добре с работодателските организации. Надявам се, че догодина ще се съгласят да дойдат тук. Смятам, че тяхното място също е тук, за да отдадем почит на загиналите при трудовите злополуки. Дано тогава да няма нито един случай, но това може да стане с общите ни усилия.“, каза Иван Костадинов.