Няма да подкрепим правителство с премиер Кирил Петков, след арестите, които организираха. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич, цитиран от Нова тв. "Това е решение на Изпълнителната комисия, не мое", каза още Борисов. След скандирания за оставка на премиера Кирил Петков, Борисов заяви: "Нека стои още Киро. Те трябва да се сринат докрай".

"Съсипват спецправосъдието без да кажат какво се случва с делата, как ще работи системата. Ние също правихме големи глупости. Затова сега сме добра партия, защото събирахме хора с много опит в една зала", каза още Борисов и допълни, че “няма нищо лошо в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и упорит човек”.

“В момента е рекет. И не го казвам аз, а хора от трибуната, от коалицията. Политически рекет”, заяви Борисов. “В същото време рекетът се извършва от мафията. А коя е мафията, щом се обвинява в рекет правителството”, обърна се той към управляващата коалиция.

Според експремиера правителството води двойна външна политика. “Това, което министър Генчовска каза, във всяка друга ситуация, навсякъде по света, предизвиква падане на правителството - двойна външна политика. Скандализирани сме от изявлението й вчера”, коментира той и допълни, че грешката на ГЕРБ е, че са подценили президента Румен Радев. “Слушайте внимателно президента Радев. Той е много умен и праволинеен. Затова ние си изядохме шамарите и аз имам вина”, добави бившият премиер.

Той коментира и споровете на коалицията за управител на БНБ.

“Ако г-н Каримански няма необходимите качества и не е почтен, както казват Кирил Петков и Асен Василев, той не трябва да е шеф и на бюджетната комисия”, смята лидерът на ГЕРБ.

По думите му България вече не покрива и критериите в еврозоната. “Как ще приемат актуализация на бюджета”,попита Борисов. “Финансовите пазари показаха, че нямат никакво доверие в България”.
Източник: Нова тв