Актьорите импровизират, изигравайки разказани от зрителите лични истории, които в споделянето свързват присъстващите в едно колективно и спонтанно преживяване “тук и сега”.
Театърът на твоята история отново във Варна и Бургас с подкрепата на Национален фонд култура! Социално ангажиран театър, който представя пространство за споделяне, свързване, емпатия, солидарност и забавление!
»26.03.2022г. (събота) отново ви очакваме в Бургас!
» 19:00 ч. в ЕКСПО ЦЕНТЪР „ФЛОРА БУРГАС“, Приморски парк

https://fb.me/e/3d3wVmWGq
https://epaygo.bg/2928415302

Споделен ко- креативен процес с участието на публиката, който е неповторим и се случва само тук и сега.
Диалогът, музиката, изиграването- всичко е спонтанно и колаборативно - както на сцената, така и в цялостния спектакъл, защото представлението се случва чрез взаимен непрестанен обмен между публика и екип.
Диригент: Цвета Балийска
Музикант: Константин Кучев
Актьори: Цветина Матова, Звездомира Георгиева, Пламен Петков, Деница Христова
билети: 15 лв (10 лв учащи/пенсионери/хора с увреждания) оттук:
https://epaygo.bg/2928415302

Събитията се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд култура.
https://theatrehereandnow.com/
https://www.facebook.com/PlaybackTheatreHereandNow
https://www.youtube.com/watch?v=utXiTPv0p8o

Повече за Playback театърът:

Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално.
„Тук и сега” има над 350 представления на различни локации в София и страната, пред разнообразна публика. Участва в можество фестивали, конференции и форуми.
През 2022г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра.
Световната му история е богата и мащабна, но у нас засега все още не е напълно познат на масовата публика.

"Тук и сега" е първата българска група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска- актриса, преподавател, психодраматист и режисьор. Тя е член на борда на директорите на Center for Playback Theatre от 2021г. Цвета е и първият представител на България на European Playback Theatre Gathering в Амстердам- ноември 2014г., а от 2018г. Акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA). Цвета е обучена лично от основателя Джонатан Фокс (USA).

„Тук и сега” са селектирани да играят на престижният междунарден форум „European Plauback Theatre Gathering” 2017 в Будапеща, Унгария и на International Playback Theatre Conference 2019 в Бангалор, Индия. „Тук и сега“ са организатори на „European Playback Theatre Gathering” от 2017 до 2022, който ще се случи в София.