14-годишният Исус Христов от Айтос даде добър пример, като предаде в полицията намерено на улицата портмоне с пари и дебитна карта. За него разказа айтоският в. „Народен приятел“.

Ако си седмокласник, и се случва в квартирата под наем да нямате ток, а майка ти чака 10-то братче или сестриче... Как ще реагираш, ако намериш портмоне със 140 лв?

За 14-годишен тийнейджър от кв. "Странджа 140 лв са много пари. Намерил изгубено портмоне, с пари и дебитна карта, на уличката между кафе "Енерджи" и Съни маркет. Случило се на 28 януари т.г. - дори не се замислил, отнесъл портмонето в Районното управление на полицията в Айтос. Без да го отвори, без да любопитства за съдържанието му...

Полицейските служители установили кой е собственикът и му предали изгубената вещ. По неофициална информация, притежателят на ценностите не разбрал, кой е добросъвестният гражданин, който му върнал парите и картата.

Затова пък ние ще ви разкажем за него. Момчето е Исус Христов, ученик е в VІІ клас в ОУ "Атанас Манчев". Исус е второ дете в семейството, майка му 33-годишната Фанка в момента е бремена и очаква десетото си бебе от втори съпруг. С бащата на Исус са разделени, при него живее едно от общите им деца.

Миналата година едно от децата на Фанка починало на 11 месеца, затова не получава майчински, издържат се от детските. Семейството живее под наем, трудно покрива разходите си, често получава социална подкрепа.

В училището знаят Исус като добър и редовен ученик. Хващал се тук-там да поработи, да помага на семейния бюджет.

И въпреки трудностите на многочленната фамилия, момчето не се изкушило, не посегнало, не размислило ... Защото, "така трябва"...

На 14 февруари 2022 г. Исус ще навърши 15. Да е честит и здрав! Браво, момче!