Ако все още не сте се уверили, че фестивалният сезон в Бургас никога не свършва, от 10 до 12 септември 2021 ще можете да го направите! Фестивалът на Рибата и Виното ще обогати за трета поредна година културния календар на града с атрактивна програма, вкусни демонстрации, игри и много настроение.

Както винаги, някои от най-добрите бургаски заведения ще имат свои кулинарни шатри във фестивалната зона, а готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси на живо пред посетителите. Традиционният приз „Най-вкусна рибена чорба“ ще бъде даден и тази година на заведението, което успее да изненада журито на фестивала с най-добрата рецепта за рибена чорба!

Докато опитвате специалната селекция вино от подбрани изби в страната, ще можете да научите и повече за това какво вино на каква храна подхожда и с какво е най-добре да съчетаваме морските изкушения на фестивала.

Всеки фестивален ден ще приключва с концерти. Очакваме в Бургас човекът, който знае всичко за горчивото вино – Веселин Маринов, група „5-те Сезона“, създадена от Маестро Стефан Диомов, група Контрол, Елица Димитрова трио, група Homeovox, Yavi и още над 100 артисти!

За най-малките в събота и неделя ни очакват детски представления, танцови състави от Бургас и региона ще разнообразят програмата и през трите дни на фестивала. Ще слушаме стари градски песни, фолклорни изпълнения, както и млади таланти от региона.

Фестивалната зона ще бъде разположена в Морската градина (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 11.00 до 23:00 ч в събота и неделя, а в петък стартът ще бъде даден след 16.00 ч. Входът е свободен!

За повече информация, следете FB страницата на фестивала - https://www.facebook.com/festivalnaribata/