Жители на няколко села в общините Поморие и Несебър се оплакаха от сериозни кражби, станали през последните няколко дни. Повечето от потърпевшите са убедени, че става въпрос за едни и същи хора, които обикалят селата, за да атакуват набелязани домове, съобщава Нова тв. Подадени са вече няколко сигнала до полицията, а хората разпространиха и кадри на предполагаемите крадци с надеждата това поне да ги стресне.

Домът на Ели Митева и нейния съпруг в село Александрово е бил атакуван, в момент в който и двамата са били вкъщи и са спели.

„Прибрахме се да починем. Вероятно сме следени. В дома ни нахлуха трима въоръжени младежи. Крали са в наше присъствие, докато спим. След като алармата на часовника на съпруга ми иззвъня, крадците явно са се подплашили и това може би ни е спасило от допълнителни щети”, разказа Ели Митева.

„След като се събудих, потърсих ключовете за колите. Видях, че там, където сме ги оставили, заедно с чантите ни, ги няма. Разбрах, че сме обрани. В този момент крадците все още бяха в къщата. Веднага звъннах на 112, но докато разговарях с дежурния полицай, те избягаха”, допълни съпругът на Ели Митева.

източник и кадър Нова тв