Кметът на Поморие Иван Алексиев поиска съдействие относно проблемните казуси, свързани с реализирането на общински проекти за Тракийската куполна гробница и промяната на статута на бившата Каменна кариера в с. Каменар, където Общината иска да изгради рекреацинен парк за поморийци и гостите на общината. Това стана по време на срещата му с областния управител на Бургас Мария Нейкова.

Друга коментирана тема беше свързана с бивши имоти на Министерството на отбраната, които са с отпаднала необходимост, находящи се на територията на гр. Поморие, които Общината иска да управлява с цел реализация на проекти в полза на обществеността.

При засилен интерес премина поредният изнесен приемен ден на областния управител проф. Мария Нейкова. Тази седмица проблемите си пред областния управител споделиха жители на Поморие. Обсъжданите теми засягаха теми от личен и обществен характер. Проф. Нейкова увери гражданите, че ще съдейства за решаването на проблемите в рамките на правомощията й като областен управител и увери, че няма да толерира незаконосъобразнини действия.

Посещението в морския град беше съчетано и с работна среща с кмета на Община Поморие Иван Алексиев и председателя на Общинския съвет – Поморие Адам Адамов. Кметът Алексиев заяви, че кметовете от област Бургас са за пример в страната за оказване на взаимопомощ, без оглед на политически пристрастия, и винаги са срещали подкрепа от областния управител. „За мен е важно държавната и местната власт да продължават да работят в добро взаимодействие в интерес на гражданите“, каза от своя страна проф. Нейкова.

По покана на кмета на г-н Алексиев областният управител присъства на откриването на XVII Международен фестивал на православната музика „Света Богородица- Достойно естъ“.