С церемония „Първа копка“ в двора на СУ „Иван Вазов“ гр. Поморие днес бе даден официален старт на строително-ремонтните дейности по саниране на училището и на два жилищни блока в Поморие – бл. 11 на ул. „Солна“ и бл. 13 в кв. „Свобода“.

„Мерките за внедряване на енергийна ефективност в тези сгради се изпълняват чрез финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“, но най-вече чрез възможността, която имахме ние като общинска администрация да кандидатстваме по нея. Това е изключително важно и за облика на града, и за образованието и за качеството на живот в Поморие.“, каза кметът Иван Алексиев, като благодари за съдействието на Деница Николова – бивш заместник-министър на регионалното развитие и на Жечо Станков – бивш заместник-министър на енергетиката, който също присъства на събитието.

„Най-добрата енергия е спестената енергия. Сигурен съм, че спестените средства от отопление и охлаждане на самата сграда, ще бъдат насочени отново към училището и за подобряване на материалната му база. Работата ми с Община Поморие винаги е била много ефективна и в полза на жителите на общината“, каза Жечо Станков

Директорът на СУ „Иван Вазов“ Гергана Гошева също благодари на кмета Иван Алексиев и на екипа за реализиране на проекта, за огромния принос за подобряване на учебния процес и работата в училището.

На церемонията присъстваха председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, общинският съветник Георги Вражев, представители на фирмата изпълнител и преподаватели.

Ръководител „Европейски проекти“ Георги Петков подчерта, че със завършването на този проект, заедно с предстоящия проект за ОУ „Христо Ботев“ и още два малки блока, броят на санираните сгради в Поморие ще бъде общо 30, от които 22 жилищни и 8 публични сгради.