Тежките фрактури, които 35-годишният Атанас Джелебов от бургаския ж.к. „Славейков” получи, след като миналата седмица падна от решетката на фасадата на БСУ, се оказаха фатални. Както БургасИНФО съобщи, младият мъж бе с тежка черепно-мозъчна травма, счупени ребра, гръдна травма и др. Майка му Маргарита отправи горещ апел за кръводаряване, който бургазлии подкрепиха. Въпреки усилията на лекарите мъжът издъхна в Реанимацията на УМБАЛ Бургас малко преди 23 часа на 6-и февруари.

Какво е правил Атанас на фасадата на БСУ в дъжда онзи понеделник ще си остане мистерия. Единственото сигурно според полицията е, че няма криминален елемент, който да разследват.

Последният човек, който е видял Атанас преди скока от фасадата на БСУ, и който е опитал да предотврати трагедията, е проф. Радостин Долчинков.

„Покатерил се е на фасадата отвън. Не е наш студент. Опитах се да проведа разговор с него, но за съжаление това не беше възможно, той издаваше само звуци като ръмжене”, разказа пред БургасИНФО проф. Долчинков. Той искрено се надяваше момчето да се възстанови и животът му да бъде спасен. Майката на Атанас – Маргарита, също не знаеше какво може да е довело до фаталния инцидент.