При едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани шест мъже и три жени на възраст между 26 и 41 години. Образувани са четири бързи производства и пет преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на 41-годишна криминално проявена и осъждана софиянка, осъществено около 15.30 ч. на 14-ти януари в хотелска стая, разположено в хотел в к-с „Изгрев”. Намерени и иззети са : плик със суха зелена тревна маса ( канабис ) и различни по вид разфасовки с бяло кристалообразно вещество (метамфетамин) с общо тегло около 40 гр. Софиянката е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

По време на акцията е задържана и 32-годишна криминално проявена бургазлийка. За случая БургасИНФО вече съобщи (виж тук). Арестът е извършен на 14-ти януари около 19.30 ч. в района до комплекс „Съни хил” в ж.к. „Меден рудник” от служители на Четвърто Районно управление – Бургас. При задържането жената пуснала на земята пластмасова чаша с бяло кристалообразно вещество в нея, реагирало при направения полеви наркотест на „метамфетамин”. При извършения личен обиск е намерено и иззето топче с червено прахообразво вещество ( мервен фосфор) с тегло около 10 гр., а при претърсване в дома на бургазлийката, разположен в бл. 361 в к-с „Меден Рудник”, е открито и иззето бяло кристалообразно вещество с тегло около 100 гр., вероятно метамфетамин / точния състав на веществото е в процес на изясняване/. Бургазлийката е задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.