31-годишната Карина Тирел се отказа от балните рокли и участията си в конкурси за красота и облече лекарска престилка. През последната година тя ръководи новаторски изследвания в Оксфордския университет.

Тя е коронясана за "Мис Англия" през 2014 г., а по-късно същата година печели четвъртото място в конкурса "Мис Свят". Но детската ѝ мечта е да се справи с глобални проблеми като маларията.

Д-р Тирел е смятана за един от най-ярките млади умове в страната. През последните 12 месеца работи денонощно, за да помогне за намирането на ваксина срещу COVID-19.

Красавицата може да се похвали с медицинска степен от университета в Кеймбридж, опит на първа линия като младши лекар. Тя е и магистър по обществено здраве.

Д-р Тирел е родена в Швейцария, но родителите й са британци. Баща ѝ Марк е физик, работил за изграждането на Големия адронен колайдер, а майка ѝ Сю е работила в Световната здравна организация.

В края на петата си година в университета тя печели тамошен конкурс за красота. Тази победа я отвежда на подиума на "Мис Англия".

Източник Нова тв