„Нека благодатта на светеца влезе във всеки дом и донесе на всички ни здраве и сили да се справяме с предизвикателствата на утрешния ден!”, пожела кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Ето и цялото обръщение на кмета.

„Скъпи жители и гости на община Созопол,

Поздравявам Ви по случай един от най-почитаните християнски празници – Никулден. Обръщам се към Вас в този специален ден с пожелания за здраве и благополучие.

За нас созополчани това е много специален ден,

ден, в който в града се носи онова специфично празнично настроение, наситено с аромат на прясна риба.

Вече повече от 2600 години Созопол и морето са едно цяло. Всяко едно семейство тук по един или друг начин е свързано с морето – работа, удоволствие или просто любов. Вероятно само човек, израснал покрай морето изпитва онази безрезервна любов към вълните, към пясъка, към морската шир. Всичко тук е с дъх на море, може би, защото както казва една наша съгражданка – в кръвта ни има морска сол.

Желая на всички рибари да вдигат винаги пълни мрежи, а техният покровител свети Николай Чудотворец да ги пази от бури и беди в морето.

Отправям искрени благопожелания за успехи в работата към всички моряци и банкери, които също в този ден отбелязват своя професионален празник.

Честит празник и на всички, които носят името на Свети Николай, нека той бди винаги над вас, да ви закриля и да ви носи здраве, късмет и щастлив живот!

Честит празник, Созопол! „